Деян и Рени Веселинови: Семействата ни изглеждаха много щастливи на сватбата

В началото на миналата есен се срещнахме с водещия по NOVA Деян Веселинов и репортера на „На кафе“ Ренета Чавдарова, за да ни разкажат за летния си годеж. И от септември до днес любовта им си е все толкова необикновена, но съпроводена с една значима промяна в живота им – вече официално те са семейство Веселинови! А това са първите страници от семейната им история…

Изпълнихте желанието си да се ожените в края на пролетта. Сватбата мина ли по план?

Ренета: Всичко мина по план. Бяхме на открито място.

Деян: Да. Церемонията беше на 20-25 минути от София. Близо до Вакарел. Избрахме го малко, след като говорихме с теб през септември.

Р: Заедно го избрахме и по някаква случайност имаше друга сватба, когато отидохме да огледаме. Веднага го усетих като мястото, където искам да кажа „да“. За наш късмет беше свободно и за планираната дата на сватбата. Тя протече така, както искахме. Нямаше спънки и проблеми по пътя.

Д: Аз не обичам хората, които непрекъснато разказват за преживяванията си с невероятни суперлативи и вероятно никой няма да повярва, когато кажем, че е била на 100%, както искахме.

Пред колко души се врекохте във вярност?

Д: Средно тесен кръг.

Р: Въобще не беше тесен, нито средно тесен, а разпуснат!

Д: За мен широк кръг, означаваше 270 човека, а

на сватбата ни присъстваха 140 гости.

Р: Факт е, че събрахме най-близките си хора. Явно сме достатъчно големи късметлии да имаме много близки.

Каква атмосфера създадохте?

Р: Гостите ни бяха в еуфоричен амок! (Смеят се.) Всички изглеждаха много щастливи и развълнувани.

Д: Първо, всички плакаха. Атмосферата беше емоционално приятна, особено при изнесения ритуал, когато вниманието е насочено изцяло към младоженците.

Какви традиции спазихте?

Р: След като ни посрещнаха в шатрата, където беше цялата вечеря, имаше захранване с питка. След това ритнах менче, и то толкова професионално, че можем да го пуснем като учебен видеоклип във футболните среди. Може да бъде озаглавено „Как да изпълняваме вътрешен фалц… от Ренета Веселинова“ (Смеят се.)

Д: Разчупиха питката над главите ни.

Кой ще командва в семейството ви?

Р: И двамата!

Д: Като отчупихме питката ми се стори, че моето парче е по-голямо, но…

Р: Как няма да ти се стори..

Д: Има видеоклип, който не е трудно да погледнем и да преценим.

Р: Видеото показва, че ако аз съм щедър, добър и благосклонен човек, то тогава резултатът е равен.

Д: Всъщност аз съм чувал, че този ритуал се провежда в два варианта. Първият е кой ще командва в къщата, а вторият – кой ще носи парите. При нас беше вторият.

Р: Това с командването не беше предвидено, но все пак го направихме. Веднага след захранването ни донесоха чаши шампанско и съобщиха, че който изпие пръв чашата, ще командва вкъщи. Аз така се засилих, че не оставих водещия да довърши условията.

Д: Да, на подноса имаше четири чаши. Аз взех две чаши, за да подам едната на Рени, а другата на кумата. Докато успея да й дам чаша, тя вече беше преполовила една и нямах особен шанс. Както се казва, това беше гол от съблекалнята! (Смеят се.)

Р: После хвърлях букет и се изложих, защото го хвърлих толкова леко, че падна на земята и едно детенце го взе. След букета Деян направи игра за ергените.

Д: Събрах хората, с които съм израснал, и тези от по-близкия ми кръг приятели, които по някакъв начин са свързани с баскетбола, защото този спорт ми е фундамент от малък. Един от вече женените ми приятели излезе на дансинга с кош в ръцете си и трябваше да играят. Мисля, че всички се забавляваха.

Имаше ли изненади?

Д: Да, и едната е шокираща, защото си има предистория. Получихме грандиозен подарък от един от най-близките ни приятели Николай. Той наистина ни остави без думи. Предложи ни да се дръпнем малко от шумната обстановка, за да ни покаже нещо. Отидохме в стаята на младоженците, където извади лаптоп и ни пусна видеоклип, на който Николай свири на пиано наша любима песен на Рей Чарлс. Уловката е, че този човек никога не е свирил на пиано. Специално заради сватбата си го е купил и е репетирал часове наред.

Р: Беше невероятна изненада!

Като заговорихме за музика, на коя песен изпълнихте първия си танц?

Р: Dear Life на Антъни Хамилтън. С предварително разработена хореография… Абсолютно се шегувам! Но танцът се получи много добре.

Д: Да, на една от най-красивите песни. С най-красивата жена. Предполагам хората са ни се радвали, но по време на първия танц не обърнах внимание на друг.

Р: Беше от онези моменти, в които сме само ние двамата. Оставаш с усещането, че наоколо няма никого.

Рени, преди малко спомена новата си фамилия…

Р: Да, нямам тире. Много добре ми звучи. Дори през първата ми работна седмица след медения месец трябваше да се свържа с една жена по работа. Автоматично се представих като Ренета Веселинова. Съвсем естествено ми се случи.

През медения месец къде отпразнувахте любовта си?

Р: По-скоро бяха почти две медени седмици – 12-13 дни. Първо бяхме за 4-5 дни в Барселона. След това същото време прекарахме и в Порто. Последната ни спирка беше Мадрид и накрая трябваше да се приберем в София.

Д: Последното още го преживявам… (Смеят се.)

Какви спомени създадохте във всяка от дестинациите?

Д: Споменът е за цял живот и е много хубав, защото това беше първият път, в който пътуваме само двамата в чужбина. Досега винаги сме били с компании. Като цяло Иберийският полуостров ни допадна много. В Барселона се отдадохме на разходки, вечери и плаж…

Р: Случайно танцувахме с непознати! Докато се разхождахме една вечер, на една пешеходна алея в центъра на града се бяха събрали хора на нашата възраст. Танцуваха и ни викнаха да се

присъединим.

Д: Да, бяха млади и симпатични, ние бяхме в добро настроение и се забавлявахме. А в Порто беше страхотно!

Р: Аз отивам да живея в Порто…

Д: Там най-много ни хареса като емоция, настроение и отношение на хората. Изключително красиво място – градът е на океана и същевременно е разделен от река.

Р: Има много улични музиканти, които са изключително добри. Те не свирят просто за да съберат пари, а са истински музиканти. Всички са много усмихнати, позитивни и любопитни. Храната им е безкрайно вкусна. Виното им е чудесно. Градът не е толкова голям – беше романтично, красиво и сгушено. Всяка сградата е в различен цвят – страхотно е! Много шарено и спокойно.

Д: В Мадрид беше 40 градуса през цялото време! Но ми хареса много.

Р: И това е най-ниската температура, на която можеш да попаднеш евентуално много късно вечерта. Ако се събудиш рано, е 35-36 градуса. Но си харесахме къща – в центъра на града има един кралски дворец и обмисляме дали да не се пренесем там! (Смеят се.)

Когато разговаряхме през септември, стигнахте до консенсус, че искате минимум две деца.

Р: На сватбата Деян си пожела 4… Но той по-скоро имаше предвид, че иска общо да бъдем четирима?

Д: Сватбеният ми обет беше изграден на щастливото съвпадение на цифрата 4 в нашия живот. Има поредица от събития, свързани с тази цифра. Така че скоро време искам да бъдем четирима. Но и петима да сме, нямам нищо против. Нямаме план, но нямаме намерение и да чакаме да станем много богати, да имаме много свободно време и т.н. Ще усетим правилния момент.

ИНТЕРВЮ: МАГДАЛЕНА ГЕОРГИЕВА
ФОТО: ТЕД ГЕОРГИЕВ

Публикувано в списание HELLO! България брой 9 (161).
Всички права са запазени!

Redaktor2 Author