Десислава Стоянова откри на плажа мръсотия от 42 години

Опаковка от плажно масло на 42 години откри Десислава Стоянова на плажа в Шабла. Водещата на „Преди обед” по bTV и дългогодишен посланик на кампанията „Да изчистим България заедно” сподели в своя профил във Фейсбук видео, на което показва безобразно замърсената плажна ивица с отпадъци от туристи от десетилетия назад във времето.

Сред откритията на изследователското плажно почистване на Деси Стоянова са пластмасов стол, луминесцентна лампа, сандали, бутилки, флакон от строителна пяна и десетки други боклуци. „Лошата новина е, че след края на туристическия сезон боклуците ще станат още повече”, казва във видеото тя и добавя: „Точно затова тази година ще чистим заедно в началото на есента.”

Денят на голямото почистване в най-мащабната доброволческа инициатива у нас ще се състои на 16 септември, когато стотици хиляди непримирими българи ще излязат да почистят любимите си кътчета сред природата. Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци.

hello Author