ДА СГОТВИМ С МИЛИ: ПОРТУГАЛСКА БАДЕМОВА ТОРТА

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Прекарах голяма част от детството си и тийнейджърските си години в Португалия и заобичах много от десертите там. Бадемовата торта е може би най-любимото ми нещо, а бадемите никога не са в излишък.“

Порции 8-12

Време за приготвяне 25 минути

Време за готвене 45 минути

СЪСТАВКИ

100 грама масло

200 грама пудра захар

3 разбити яйца

100 грама брашно

100 грама бадеми

1 ч.л. екстракт от бадеми

1 с.л. бренди

За крема

100 грама масло

3 ч.л. сметана

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. екстракт от бадеми

150 грама пудра захар

Печени филирани бадеми

1. Загрейте фурната на 180 градуса, след което намажете готварска форма с масло и покрийте с брашно. Сложете хартия за печене през средата на формата. Това помага при изваждане на сладкиша след печенето.

2. С миксер разбийте пудрата захар и маслото. Постепенно добавяйте яйцата. Добавете брашното и бадемите, а след това екстракта и брендито.

3. Сложете сместа в предварително подготвената форма и печете 45 минути. Оставете тортата да почине 5 минути, преди да я извадите. После я оставете да изстине.

4. За глазурата разбийте заедно маслото, сметаната, ванилията, захарта и екстракта. Използвайте шпатула, за да нанесете крема върху тортата, и декорирайте с печени филирани бадеми. Сервирайте на квадратни парчета.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author