ДА СГОТВИМ С МИЛИ: ПИЛЕШКИ КЪРИ БУРГЕР С АЗИАТСКО КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Тази рецепта съчетава двете ми любими неща – къри и пилешки бургер. Обожавам контраста между лютия сос и киселото зеле. Ако желаете, може да сервирате зелето отстрани.“

Порции 2

Време за приготвяне 25 минути

Време за готвене 20-25 минути

СЪСТАВКИ

За лютивия сос:

1 с.л. растително олио

1 глава лук, обелена и нарязана

5 скилидки чесън, обелени и нарязани

2 моркова, обелени и нарязани

2 с.л. брашно

1 с.л. къри

1 ч.л. масала

600 мл пилешки бульон

1 с.л. течен мед

1 с.л. соев сос

За пилешките бургери:

2 обезкостени пилешки гърди

2 с.л. брашно

1 разбито яйце

4 с.л. галета

1-2 с.л. растително олио за пържене

Няколко стръка пресен лук

2 питки, срязани през половината

За азиатската туршия:

1 морков, нарязан на тънки линии

Половин червено зеле, нарязано

1 китайско зеле, нарязано

2 стръка пресен лук, нарязани

2 с.л. оризов или малцов оцет

2 с.л. соев сос

1 ч.л. кафява захар

1 ч.л. сол

1. За да направите лютия сос, сложете растителното олио в предварително загрят тиган. Добавете лука, чесъна и моркова и гответе, докато омекнат.

2. Добавете брашното, кърито и масалата и разбъркайте добре. Бавно започнете да добавяте пилешкия бульон, без да се образуват мехури. Добавете меда и соевия сос и оставете да се готви на тих огън 15-20 минути, без да се сгъстява твърде много. Оставете на котлона на ниска температура.

3. Междувременно овъргаляйте пилешките гърди в брашно, после в разбитото яйце и накрая в галетата.

4. Загрейте олио в тиган и пържете гърдите от двете страни по 5-6 минути, докато напълно се спържат.

5. За туршията сложете всички зеленчуци в купа и добавете оцета, соевия сос, захарта и солта и разбъркайте добре.

6. За да наредите бургерите, сложете в основата на питката от туршията с кисело зеле, после сложете пилешкото месо, отгоре залейте със соса и довършете с малко пресен кориандър и лук. След това захлупете с останалата част от питката и сервирайте.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author