„Това е едно от любимите ми брънч ястия, което включва типични неща от Източна Европа като яйцата и лютивия доматен сос. Ястието включва свежи подправки, солени маслини, сирене фета и освен това е много лесно за приготвяне.“
Порции 2
Време за приготвяне 15 минути
Време за готвене 15-20 минути
СЪСТАВКИ
Зехтин, за пържене
Половин глава лук, нарязан
Една скилидка чесън, нарязана
1 ч.л. сушен градински чай
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушен розмарин
400 г нарязани домати
1 ч.л. захар
Сол и пипер
4-5 чери домата, срязани наполовина
Шепа обезкостени черни маслини, срязани наполовина
100 натрошено фета сирене
2 яйца
За сервиране
Няколко стръка свежи подправки
Зехтин
Дебели филии хляб
1. Сложете зехтин на дъното на малък тиган на средно загрят котлон. Сложете лука и гответе, докато омекне, после добавете сушените подправки и чесъна и бъркайте една минута.
2. Добавете нарязаните домати и оставете сместа да се готви на тих огън. Сложете захарта, щипка сол и пипер и гответе 5-7 минути, докато сосът се редуцира. Добавете чери доматите, маслините и половината сирене и разбъркайте добре.
3. Направете 2 дупки в соса и чукнете яйцата. Гответе на пара или на грил в зависимост от това как предпочитате жълтъците.
4. Подправете със свежите подправки, останалото сирене и зехтин и сервирайте с хляб.
COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER