ДА СГОТВИМ С МИЛИ: ПЕЧЕНИ ЯЙЦА ПО ГРЪЦКИ

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Това е едно от любимите ми брънч ястия, което включва типични неща от Източна Европа като яйцата и лютивия доматен сос. Ястието включва свежи подправки, солени маслини, сирене фета и освен това е много лесно за приготвяне.

Порции 2

Време за приготвяне 15 минути

Време за готвене 15-20 минути

СЪСТАВКИ

Зехтин, за пържене

Половин глава лук, нарязан

Една скилидка чесън, нарязана

1 ч.л. сушен градински чай

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушен розмарин

400 г нарязани домати

1 ч.л. захар

Сол и пипер

4-5 чери домата, срязани наполовина

Шепа обезкостени черни маслини, срязани наполовина

100 натрошено фета сирене

2 яйца

За сервиране

Няколко стръка свежи подправки

Зехтин

Дебели филии хляб

1. Сложете зехтин на дъното на малък тиган на средно загрят котлон. Сложете лука и гответе, докато омекне, после добавете сушените подправки и чесъна и бъркайте една минута.

2. Добавете нарязаните домати и оставете сместа да се готви на тих огън. Сложете захарта, щипка сол и пипер и гответе 5-7 минути, докато сосът се редуцира. Добавете чери доматите, маслините и половината сирене и разбъркайте добре.

3. Направете 2 дупки в соса и чукнете яйцата. Гответе на пара или на грил в зависимост от това как предпочитате жълтъците.

4. Подправете със свежите подправки, останалото сирене и зехтин и сервирайте с хляб.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author