ДА СГОТВИМ С МИЛИ: КЮФТЕНЦА ОТ АГНЕШКО С БУЛГУР, МЕНТА И КИСЕЛО МЛЯКО

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

За да разнообразите, направете кюфтенцата си с агнешко и вместо ориз гарнирайте с булгур. Текстурата на булгура чудесно си пасва с това ястие. Млякото хариса е не толкова люто, така че ако искате нещо по-пикантно, просто увеличете количеството хариса.“

Порции 2-3

Време за приготвяне 25-30 минути

Време за готвене 10-15 минути

СЪСТАВКИ

200 грама булгур

500 грама агнешка кайма

1 глава лук, фино нарязана

2 скилидки чесън

1 ч.л. кимион

1 ч.л. канела

2 ч.л. сос хариса

2 моркова

2 стръка пресен лук, нарязан

1 яйце

1 ч.л. сол

Зехтин за пържене

Сок от половин лимон

4 с.л. кисело мляко

Шепа накъсани листа от мента

1 лимон, нарязан на тънки филийки

1. Напълнете тенджера с вода и оставете да кипне. Добавете булгура и гответе 15 минути.

2. Междувременно в голяма купа смесете каймата, лука, чесъна, подправките, половината сос хариса, морковите, пресния лук, яйцето и солта. С ръце омесете сместа.

3. С ръце направете топчета от сместа.

4. В тиган сипете зехтин и изпържете топчетата, докато не покафенеят отвсякъде.

5. Изцедете булгура, добавете сока от лимон и разбъркайте.

6. Сложете киселото мляко в отделен съд и добавете останалата част от соса хариса.

7. Сервирайте топчетата с булгура и киселото мляко, добавете и листата от мента и нарязания лимон.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author