ДА СГОТВИМ С МИЛИ: КАРТОФЕНИ ТОРТИЧКИ С ПУШЕНА СЬОМГА И МАГДАНОЗ

Ако имате гости за закуска или обяд, това е чудесна вариация на пушена сьомга върху печена филия. Много е лесно за изпълнение и може да използвате каквито пожелаете картофи. Лесно и елегантно ястие.“

Порции 4

Време за приготвяне 20-25 минути

Време за готвене 10 минути

СЪСТАВКИ

200 грама почистени картофи

Сол и пипер

1 ч.л. пресен магданоз и още за сервиране

1 ч.л. зехтин

За сервиране

100 грама пушена сьомга

2 големи шепи кресон

Четвъртинка лимон

1. Като използвате белачка, настържете картофите на тънки ленти. Изсипете ги в купа, овкусете със сол и разбъркайте.

2. Изцедете картофите от всякаква ненужна вода. Върнете ги в купата заедно с пипера и магданоза и разбъркайте.

3. Загрейте зехтина в тиган на средно нагрят котлон.

4. Разделете картофите на четири купчинки. С помощта на кухненска формичка или с ръце ги оформете като кръгчета. Сплескайте ги малко от двете страни и пържете от всяка една по 4-5 минути. Щом се сготвят, извадете ги от котлона и ги оставете да се изсушат на кухненска хартия.

5. Преди да сервирате, сложете пушената сьомга върху тортичките и овкусете с останалия магданоз. Допълнете с кресон и лимон от страни.

COORDINATED BY SARAH HAMILTON-WALKER

Redaktor2 Author