Дарин Ангелов: „В „Скъпи наследници“ има любов, мелодрами, комични ситуации, екшън сцени.“

Най-мащабната българска продукция в областта на телевизионното кино – сериалът „Скъпи наследници“ – тръгва по bTV на 15 януари и ще се излъчва от понеделник до петък от 18 часа. Трима от най-интересните мъжки образи в продукцията – актьорите Дарин Ангелов, Петко Венелинов и Юлиян Петров, разказаха в студиото на „Тази сутрин“ по bTV за героите си, за атмосферата на снимачната площадка и за приятелските отношения помежду им. Персонажите им са модерни, образовани, амбициозни, преминават през различни житейски ситуации от нашия живот и всеки ще се припознае в тях. Те са многопластови и пълнокръвни образи, които страдат, празнуват, побеждават и губят. Този сериал е създаден от едно голямо семейство, за да покаже живота на съвременния българин в неговата пъстрота, но и с един позитивен поглед към красотата на природата и хората.

„Приятелската атмосфера на терен помогна за вдъхновението на всички ни. Макар че строго се придържахме към сценария, имаше моменти, когато се впускахме в страшни импровизации и се получаваха страхотни неща – забавни, смешни. В „Скъпи наследници“ се преплитат жанрове – има любов, има мелодрами, има комични ситуации, има екшън сцени“, коментира Дарин Ангелов, който влиза в ролята на Любо. Любо съчетава функциите на полицай и фелдшер на Бели Вит, отгледан от самотния баща Вальо Танев, заедно със сестра си – София Бобчева.. Той е весел добряк и сърцето на компанията в спортния клуб в селото, заедно с приятелите си, изиграни от Орлин Павлов и Юлиян Петров. В него те предлагат  оборудване за екстремни спортове и рекреативна терапия за деца със заболявания. Любимец на всички, той също търси любовта, приятелството и щастието на семейството си.

Героите на Дарин Ангелов и Юлиян Петров са доста далеч от борбата за наследството и има моменти, в които изобщо не отчитат, че тази битка вече тече с пълна сила. „Имаше и тежки моменти по време на снимките. Случваше се да ни изненадват атмосферни условия, заради който не можехме да продължим снимки. Спомням си едни потоп, задухаха ураганни ветрове, цялото село беше под вода, тичахме по терена да спасяваме техниката. Снимали сме на минусови температури, когато трябваше да се хвърля в едни преспи сняг, по риза“, допълни Дарин Ангелов.

За разлика от персонажа на Дарин, героят на Петко Венелинов  – Станислав, ще се впусне ожесточено във войната за голямото наследство със семейството на чичо си – Димитър Баненкин, Ивана Папазова и Даяна Ханджиева, и братовчед си – Антоний Аргиров. Той пристига в Бели Вит като градско разглезено момче, плейбой. „Образът ми е доста далеч от мен. Койна Русева играе моя майка. Тя е доста властна жена и за да се откъсне от нея, моят персонаж иска да спечели наследството на всяка цена“, разказа Петко Венелинов. Той добави, че сценаристите са развивали сюжета така, че винаги да им оставят  малко място за импровизации. „С екипа на „Скъпи наследници“ се познаваме много добре и се обичаме, според мен това е важно за работата – когато имаш история с един човек много по-лесно се напасваш на снимачната площадка“, каза още Петко Венелинов.

На същото мнение е и актьорът Юлиян Петров. За него работата с близки хора е била много благодатна, защото приятелската атмосфера е помагала на всички да се доверяват помежду си в играга си. Героят му – Чочо е дете на разведени родители, израстнал в Германия, но решил да се върне в родното село Бели Вит при приятелите от детството – Орлин Павлов и Дарин Ангелов. „Хубавото е, че всички сме много доволни от развитието на образите си. Моят герой Чочо в началото бе най-мирният човек, който живее в спортния клуб и е син на кметския наместник. В последствие обаче се стига до доста крайни ситуации с него. Чочо се превръща в нещо като медията на селото“, разказа Юлиян Петров. Той добави, че всичко, което ще видят зрителите в село Бели Вит е реално. „Това са истински къщи, има църква, община. На снимачната площадка няма макети или декор. Всичко е автентично и в реални размери. По време на снимките село Бели Вит оживя и мен лично ме върна в спомените от село, към този красив и чист живот“, щастлив е Юлиян Петров. Дарин Ангелов допълни, че на терена са имали животинки, за които са се грижели – прасенца, кокошки, зайчета, кучета.

И тримата актьори са категорични, че зрителите ще се влюбят в това, което ще видят в „Скъпи наследници“. Сериалът тръгва по bTV на 15 януари и ще се излъчва от понеделник до петък от 18 часа.

 

hello Author