В търсене на талантливите деца на България

Десетки талантливи българчета ще развиват своите таланти в специализирани курсове благодарение на bTV Media Group и „Фондацията”. За поредна година „Талантът обича всяко дете“ осигурява стипендии за обучение в специализирани курсове по „Творческо писане”, „Изобразително изкуство”, „Театър”,STEM”, „Роботика” и „Инженерство и архитектура” в „Юнити Академия“.

Водени от убеждението, че всяко дете заслужава възможност да прояви и разгърне потенциала си, както и че бъдещото поколение професионалисти, които израстват в България имат нужда от насърчаване и подкрепа, bTV Media Group осигурява възможност на 36 деца между 6 и 16 години да се обучават в рамките на „Талантът обича всяко дете“.

Проектът поставя на фокус личността на детето и творческото мислене като отличителен белег на детството, което има нужда от съзнателно развитие. Изследвания показват, че насърчаването на творческия потенциал е от решаващо значение за отглеждане на поколение на новатори, чийто начин на мислене и умения могат да разрешат едни от най-големите предизвикателства, които стоят днес пред човечеството.

През 2016 децата обучавани в проекта „Талантът обича всяко дете“ реализираха представлението „Алиса в страната на чудесата”, създадоха архитектурни макети, робопаркове, участваха в изложби, учебни практики, фестивали, издадоха собствен сборник с приказки, писма и стихове.

Поради практичността и полезността на курсовете, обучението помага на децата да направят съзнателен избор за бъдеща професия и да развият качества и умения необходими за успешната им реализация по време и след завършване на висшето им образование. Базирано е на академичен подход, отворена комуникация, възможности за преживяване, експериментиране, взаимообучение и взаимопомощ, групово творчество и креативност.

Талантът обича всяко дете“ набира кандидати за обучение, творчество и реализация, ученици от гр. София, на възраст от 6 до 16 години. Желаещите да кандидатстват трябва да се запишат за участие до 3 ноември на konkursi@thefoundation.bg или 0882 104 048, като посочат три имена, възраст, направлението, в което искат да усъвършенстват своите заложби и информация за контакт. Подробна информация за конкурса може да бъде намерена в официалния сайт на „Фондацията”. Участниците ще имат възможност да разкрият своите таланти пред жури от утвърдени професионалисти и популярни лица от ефира на bTV, а победителите ще бъдат обявени 12 ноември 2017 г. от 11.00 на официална церемония в театър „Theatro”, който също е партньор на проекта.

hello Author