В Свети Влас с пътешественика

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Обичам Южното Черноморие от години, но любимо място ми е Свети Влас. Няма да крия, че ми е слабост, затова този брой ще ви отведа на пристанище, което посетих и през зимата няколко пъти, за да не забравя емоцията, която живее там дори когато всичко е затворено. Но няма да пиша за красивата тишина, чистия пясък и прозрачната вода, а за най-голямата изненада, която открих в края на април на последния си инфотур, преди да започне истинската ваканция, която успях да планирам по дати, но на място.

Свети Влас

Малко след старта на сезона (който започна на 1 май) се очаква да отвори най-новото бижу на Марина Диневи. LOFT Beach Bar&Dinner го забелязах още в процеса му на изграждане върху кейовата стена до бариерата към яхтения пристан след открития фитнес, перпендикулярно на плажа. Попитах веднага, защото мястото е със заявка за мой нов фаворит, и разбрах, че LOFT с концепция едновременно да е дневен бийч клуб с парти атмосфера и вечерен чил ресторант с фюжън меню и персонализирано обслужване. Непосредствената близост на вълните със сигурност раждат усещането за романтика и лято още по-силно тук.

Обичам новостите, особено когато са на плажа, защото там е място за релакс и парти, а лятото за емоции и храна. Огледах се веднага за още ново и… Другата новост е разширението на ресторант Мармалад върху открития басейн на хотел “Палас-Марина Диневи”. Страхотното място изгражда аквабар и суши бар около правоъгълния басейна, които изцяло ще го обслужват и ще привличат неголям брой външни гости. От екипа на ресторанта ми довериха, че и през деня и вечерта тук ще се сервира и суши, по наше мнение най-доброто суши на Марината.

Макар да съм добър масажист за приятели и познати, обичам да ходя на СПА. Оказа се, че спа центърът в Диневи Ризортвече е под управлението на PARADISE BEAUTY & SPA. Знам, че професионалният екип на спа веригата управлява 5 спа центъра, всички от тях в знакови хотели в цялата страна. Разположен върху 600 кв. м в рамките на к-кс Аренаспа центърът, има прекрасни хамам процедури, спа ритуали, азиатски масажи, антицелулитни и таласо програми, екзотични спа пакети, поднесени от терапевти от България, о. Бали и Тайланд.

Важно ми беше да се подсигуря с информация, че медицински център “Д-р Маджуров” в рамките на к-кс “Арена” и това лято ще работи денонощно. В него има освен специалисти така също и рентген, лаборатория и 6 специализирани кабинета, включително педиатър. Връщам се пак при хората на пристанището, за да науча, че отново ще има всяка вечер разнообразие от храна и настроение: ще надграждам емоциите с рибните специалитети в ГЛОРИЯ МАР, разпускам бохемски с наргиле в ХАРЕМ МАРИНА, моята Гърция ще е в ПОСЕЙДОН, приятелите любители ще стека ще ги оставям в РОЯЛ ГРИЛ, докато се радвам на руските вкуснотии при МАРИ ИВАНА. Годишнината на любовта планувам в изисканата обстановка на АДМИРАЛ, но рождения ден ще отбележа на плажна в ЛА ВЕРАНДА. Ясно е, че приятелите ще откривам в ПЛАНЕТ ЯХТ, но емоции ще се раждат и в НОТИ пиано бар. Факт е, че вече не издържам всяка вечер на парти и за моето чиллаут настроение има бар ЛА ПЛАЯ.

Преди да съм начертал програмата и резерверал юнската седмица в комплекс “Диамант”, юлската в комплекс ОЛИМП, а август едно студио само за мен в Долче Делукседно момче ми сподели, че на пристанището това лято ще се чартират 5 моторни яхти, като едната от тях е Feretti 830 – най-луксозната яхта под български флаг, на разположение за еднодневни или по-дълги чартъри. Известно е, че при тях са най-опитните капитани и екипажи на южното крайбрежие, които осигуряват запомнящо се плаване от и към брега на Св.Влас.

И на финал да спомена нещо рекламно: в края на май ще стартира и новият сайт на Диневи Ризортза летни и зимни почивки на адрес www.dineviresort.bg с възможност за онлайн резервиране и разплащане и с панорамни разходки от всички комплекси и видове апартаменти, обединени в Tourmake продукт.

Ще се видим във Влас!
Пътешественикът

Всички права са запазени!

Публикувано в брой 5 (157) на списание HELLO! България.

hello Author