Косата днес: В Лондон с Георги Петков

Този месец реши да ни заведеш в Лондон. Аз го намирам за един отделен свят този град. Ти как виждаш Лондон?

Лондон е град вселена. Толкова е пъстър, жив и интересен…

Колко пъти си бил там?

Седем-осем и всеки път е като за първи.

Каква беше първата ти среща с този град?

За пръв път ходих може би преди 7 години. На гости с един приятел на наша обща приятелка. За 4 дни, малко за ваканция. Разгледах част от града и бях доста впечатлен от динамика, яркост на светлини, хора, коли, магазини… като във филм.

Лондон

IMG_2960
IMG_2965
IMG_2963
IMG_2918
IMG_2930
FullSizeRender (3)

Много хора казват, че се влюбват в Лондон от първи път. При теб как беше?

Първия път се роди интерес към това да посещавам повече и повече за града. Да го разглеждам и го разучавам и да му се наслаждавам.

Защо би и не би живял в Лондон?

Лондон е страхотен град, богат и интересен. И може да видиш всичко и всеки, но да живееш добре там, трябват много средства. За кратки ваканции е супер.

Къде и кога намираш вдъхновение в този град? Аз лично не спирам да се впечатлявам от цветовете хора по улиците…

В архитектурата, в стила и в разнообразието на града. Има толкова много неща, които можеш да видиш, да вкусиш, усетиш там, че цял живот можеш да си спомняш, мечтаеш, разказваш.

Как намираш храна там и какво би посъветвал?

Храна всякаква: индийска, китайска, японска, френска, италианска, от цял свят. Малки и големи, луксозни и обикновени, всякакви заведения. Трябва да се пробва всяка. За тези, които си падат по джънк фуд – five guys. Най-добрите двойни чийзбургери и картофки. За любителите на здравословна и класна храна: L’eto. Уникално място за брънч.

А какво е първото, което трябва да се разгледа, за да се усети духът на града?

Дворците, Британският музей, Оxfort Street, Big Ben, Harilds. И много ходене пеша, целият град е за разглеждане. В малките улички в центъра около „Харолд“ и „Нотинг Хил“. Метрото…

Не е ли много скъп за екскурзия този град?

Скъп град е, но си струва! Ако си за малко дни, по-добре да се каца на „Хиитроул“ и с метрото е лесно и бързо. Ако си за повече време, може и „Лутън“, но е доста по сложно за стигане до града. Метрото е най-удобен и изгоден транспорт. Карта “Ойстер” – зареждаш я с пари и пътуваш през целия престой на добра цена. Хотелите на добри цени в центъра са винаги с малки стаи и не са нови и модерни, но пък се усеща градът и духът му.

А как почиваш там?

Почивам, като се разнообразявам с гледки и разходки. Да седнеш в парка и да гледаш града, хората, зелената трева. Много е релаксиращо.

Колко време ти стигат за едно ходене?

Ако човек отива за първи път, поне 7 дни.

С кой град би сравнил английската столица?

Несравнима е.

С какво ще запомниш мартенското си ходене?

Страхотното слънчево мартенско време и уникалната изложба на Сам Макнайт. Гениален фризьор. Правил стотици ревюта на Шанел, Диор , Вивиан Уестууд, корици на “Вог”, популярни личности от Лейди Даяна, Тилда Суифт, до Ким Кардашиян и Лейди Гага. Променял е дължините и цветовете на косите на Кейт Мос, Линда Еванджелиста, Наоми, Синди… творчеството на такъв човек е за почит.

Интервю: Станислав Дочев

Всички права са запазени!

Публикувано в брой 4 (156) на списание HELLO! България.

hello Author