„Всичките Пари на Света“ на Ридли Скот вече в кината

Дългоочакваният нов филм на Ридли Скот – „Всичките Пари на Света“, вече е в кината до вас. Филмът, който се разпространява благодарение на Лента, част от Нова Броудкастинг Груп, премина през множество трудности, но вече е кандидат за награди!

Историята е базирана на истинските събития връхлетели фамилията Гети през 70те години на миналия век. Жан Пол Гети е безкрупулен предприемач, първият човек успял да се договори със саудитците и да започне износа на петрол от земите им по тръби. Изобретател на супертанкера, за нуждите на експанзията на петролните му компании в Близкия Изток, той се превръща в първия световен милиардер и най-богатият човек за времето си.

През юли 1973та в Рим се случва нещо нечувано – Калабрийската мафия “Ндрангета” отвлича 16-годишният внук на Гети и иска 17 милиона долара за връщането на свободата му. Отношенията във фамилията Гети между дядото и семейството на внука са прекъснати от години и въпреки, че таи мили чувства към младия Джон Пол III, Жан Пол Гети отказва да плати.

Минават месеци, в които известният със скъперничеството си милиардер дори отказва среща със семейството. Съмненията му са, че отвличането е инсценирано. Докато в пощата не се получава плик с отрязаното ухо на момчето. Това обръща представата за проблема у всички и кара дядото все пак да плати… известна част от исканата сума.

Филмът е с продължителност 135 минути, които дават възможност на Ридли Скот да извлече най-доброто от звездите Марк Уолбърг, Мишел Уилямс и Кристофър Плъмър. Автентичната обстановка дава възможност за поглед зад завесата на живота на най-богатите, а в допълнението с брилятната игра на главните герои, историята ще остави следа за дълго в съзнанията на зрителите.

hello Author