Вечно и модерно: червено | Празничната колекция на Chanel 2017

Коледната колекция на Chanel носи името Libre и е твърде ексклузивна за устояване. Иконичното червило Rouge Allure е облечено в стилния си бляскав клик-костюм, но в червен цвят! И това е само началото от Numeros Rouges подписа на цялата колекция.

Лучия Пика – Глобалният директор за грим и цветове на Chanel  – решава да създаде 4 нюанса червено червило, за да може всяка жена да намери перфектния. „Искам да имам червеното червило, което CHANEL е създал за мен”, обяснява тя. Така до нас точно навреме достигат два класически Rouge Allure и два матови Rouge Allure Velvet, които оформят сърцето на колекцията. При Numeros Rouges всичко се подчинява на пародакса да бъдеш едновременно наситен и изключително лесен за употреба; дързък и обикновен; сексапилен и елегантен. Всеки продукт намира своето място в колекцията, като предлага нов прочит на класиката: вечното червено червило, очите с опушен грим и неочаквани цветове за ноктите.

Блясъкът в очите се допълва от кремообразните сенки Ombre Premiere в цвят Silver Screen, които блестят като милиони блещукащи светлинки. Палитрата Trait De Caractere разнищва 5 различни настроения – срамежливо розово-бежово, платинена слонова кост, дързък наситен патладжан и дълбоко изумрудено, и облича клепача в маслен, плътен цвят. Допълващите герои към всяка неотразима визия – моливът за очи и лакът за нокти, тук се подвизават в дълбокия зелен цвят на Stylo Yeux Waterproof, който прави погледа по-мистериозен и дълбок, и три класически, но винаги шик цвята от Le Vernis наситенозелено, черно и, разбира се, червено. Финалният щрих е ярък и искри по-силно от коледна звезда – ружът Joues Contrastes  в цвят So Close, събрал целия празничен дух в себе си!

Текст: Виктория Бенчева

Снимки: PR

Redaktor2 Author