Васко Василев и неговото кулинарно пътешествие

Истински гражданин на света, виртуозният цигулар Васко Василев признава, че пътува заради две неща – музиката и кухнята. Ето защо в края на лятото музикантът избира кулинарно пътешествие в три европейски държави – Великобритания, където е неговият постоянен адрес, Франция и Гърция, където – повече от изненадващо – никога не е ходил.

Своеобразното кулинарно турне на най-младия концертмайстор в историята на Ковънт Гардън е вдъхновено от Лидл България и три предстоящи тематични седмици на търговската верига, на които световноизвестната ни цигулка е лице. Те са посветени именно на Великобритания, Гърция и Франция и са причината, поради която Васко Василев ще сподели своите любими вкусове и мечтани кулинарни дестинации специално за клиентите на веригата.

Начало на кулинарното пътешествие поставя Великобритания. “Има места в Англия, в които обожавам традиционната местна кухня – fish and chips, или казано на български – риба с пържени картофки – обикновено есента, в някоя английска кръчма извън Лондон. В Англия се научих да пия чай и не само когато съм болен – с приятели, с овесени бисквити или с нещо интересно за четене, например“, споделя Васко Василев.

Макар че постоянно пътува и живее почти едновременно в няколко държави – Англия, Япония, България и Испания, той признава, че никога не е бил в близка Гърция. Затова и в списъка му с кулинарни мечти попадат традиционната гръцка салата и морските деликатеси. “Познавам добре маслините на Тоскана, доматите на Андалусия и наистина много искам да разбера каква точно ще бъде моята вкусова асоциация с Гърция”.

Последната кулинарна дестинация е Франция, където майсторът на цигулката обича да кара ски, да пие френски топъл шоколад между спусканията, да опитва фондю със сирена, а вечер да почива с чаша френско вино.

Клиентите на Лидл България ще имат възможност да проследят кулинарното пътешествие на Васко Василев, като започнат още от тази седмица, която е посветена на британската и ирландска кухня. Класически английски черен чай с овесени бисквити, английско сирене, британски ейл, ирландското сирене Чедър с тъмна бира са малка част от вкусовете от двете островни държави, които търговската верига ще предложи на своите клиенти.

А какви още истории ще сподели известният музикант за Гърция и Франция и какво ще предложи Лидл България от тяхната традиционна кухня, клиентите на веригата предстои да разберат.

hello Author