Вана или душ кабина – какви са тенденциите?

В съвременните жилища не можем да се разпростираме много, тъй като не разполагаме с кой знае колко място. Банята е едно от помещенията, които трябва да са максимално добре планирани, за да са хем удобни, хем практични.

Всеки сам ще реши какво да сложи в своята баня – душ кабина, вана, полиетиленова завеса, която да отделя душа от останалата част на банята.

Ако разполагате с достатъчно място, можете да се поглезите с една хубава вана, добър избор е чугунената вана. Тя е доста тежка, но пък задържа дълго време температурата на водата.

По-усъвършенстван вариант на ваната днес е джакузито. То може да свали тонове напрежение от плещите ви и да ви накара да се почувствате отпочинали и пълни с енергия. Масажите, които водните струи осигуряват, са равносилни на СПА процедури в някой скъп курорт.

В случай, че къпането за вас е една бърза хигиенна процедура, ще се спрете на душ кабина. Потърсете душ кабини от Gaudi. Те са качествени и цените им са изключително достъпни. Предлагат се много модели и със сигурност всеки ще намери този размер и модел, който ще подхожда за неговата баня.

Вярно е, че душ кабината заема място, но пък не позволява да се мокри цялото помещение. Взимате си душ, излизате и всичко около вас е сухо и красиво.

Разновидност на традиционните душ кабини са тези с хидромасажни дюзи. Те са снабдени с удобно корито, вентилатор и правят невероятен масаж.

Сами преценете кое бихте използвали най-много и често и обзаведете така банята си, че да няма нищо излишно в нея.

Нека това е мястото ви за релакс и разтоварване от дневния стрес. Можете да запалите и ароматни свещи, които да изпълнят атмосферата с романтика.

В специализираните магазини можете да направите правилен избор след консултация със специалист и правилно планиране на ремонта в банята.

 

 

Redaktor2 Author