Бърза пица по рецептата на Савина Николова

Ако сте в настроение за бърза пица, имаме идеалното предложение, което ни предлага участничката в MasterChef България – Савина Николова…

Необходими продукти:

За блата:

Био брашно от спелта, вода, морска сол, био бакпулвер от гроздови семки

За доматения сос:

Чери домати, чесън, зехтин, щипка захар, морска сол

За отгоре:

Домашно прясно козе сирене, био яйца, червен лук, пеперончино

Начин на приготвяне:

  1. Всички съставки за тестото се омесват на ръка и се оформя блат за пица, не е задължително да е кръгла. Хубавото на бакпулвера от гроздови семки е, че тестото няма нужда от продължително втасване, както при кваса и в същото време избягваме да работим с индустриална мая.
  2. В тиган се задушават няколко скилидки чесън в студено пресован зехтин заедно с чери доматите, добавя се една лъжица захар, за да неутрализираме киселиността на доматите. Получената салца се пасира и се използва за основа на пицата.
  1. Пицата се запича за 15 мин. на 180 градуса, след което се добавя домашното козе сирена, лука и яйцата. Запича се за още 5 мин.
  2. След като извадим пицата от фурната я поръсваме с пеперончино, рукола и студено пресован зехтин.

Воала!

Redaktor2 Author