Българче на финала на Световното първенство по футбол на 15 юли в Москва

В изключително приятна обстановка на официална церемония телевизионният водещ Ники Кънчев, футболната легенда Наско Сираков и Иван Лисиков представиха детето, което ще представи България на Световното първенство по футбол на 15 юли в Москва. Малкият щастливец се казва Никола Алексиев и е само на 9 годинки!

Малчуганът беше награден с оригиналната топка, с която ще се играят мачовете в Русия лично от Наско Сираков, който беше председател на журито, което го избра в силна конкуренция с още двама финалисти в конкурса. В журито участваха още г-н Кънчев и г-н Лисиков и те трябваше да изберат победителя измежду над 150 деца, които са се записали за участие.

Футболната легенда Наско Сираков с 9-годишния Никола Алексиев

С лекота се съгласих да участвам и да бъда председател на журито на този конкурс. В интерес на истината и трите деца, достигнали до финала, заслужаваха да пътуват, но билетът беше само един. Използвам случая още веднъж да пожелая „На добър път!“ на нашия малък представител и съм сигурен, че това преживяване ще остави незабравими спомени в него“, сподели няколко думи Сираков. Двукратният голмайстор от световните първенства Мексико‘ 86 и САЩ‘ 94 пожела още на Никола един ден и той да вкара голове на световни първенства.

На официалната церемония присъстваха и заместник изпълнителния директор на Българския футболен съюз Павел Колев, който пожела на Никола да продължи футболния си път и му подари екип на българския национален отбор по футбол. Никола, който на 15 юли в Москва ще изведе един от топфутболистите на света за финалните футболни емоции е от Пловдив. Той тренира футбол в местния клуб „Кронос“, играе на поста централен защитник и е влюбен в магията на спорта. Любимите му отбори са „Ботев“ Пловдив, „Ювентус“, държи за Германия, а любимият му футболист е Марко Ройс.

Гордият баща Борис Алексиев до сина си Никола и Наско Сираков

С най-добри чувства Ники Кънчев посъветва малчуганът да бъде смел за това, което му предстои. Никола ще пътува за Москва с баща си Борис, който го е записал за участие в конкурса, чието спечелване му гарантира незабравими преживявания. Малкият футболист ще получи специален спортен екип, ще мине през тунела и ще излезе на стадиона ръка за ръка с известен футболист, а баща му Борис ще го подкрепя и наблюдава на живо от трибуните. Гордият баща сподели, че все още му е трудно да повярва, че синът му ще представи България на финала на Световното първенство по футбол.

Фото: Филип Шопов

Redaktor2 Author