„Безкрайната градина“ ще даде начало на 31-ото издание на „Киномания“

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

На пресконференция беше съобщено заглавието, с което ще стартира тазгодишното издание на фестивала „Киномания“. А именно това е дебютът на Галин Стоев като режисьор – „Безкрайната градина“. На 16 ноември любителите на киното ще имат удоволствието да видят кинолентата, чиято история разказва процеса на едно пробуждане в един свят, който е анестизиран откъм чувстване.“

Стоев призна, че в първия му филм няма нито една класическа любовна сцена и една от амбициите му е била любовният четириъгълник в началото и в края на продукцията да остане непроменен. Режисьорът допълни, че докато се появяват едни светове, други се срутват.

„Аз все още не мога да повярвам, че сме стигнали до тази точка, защото този филм го правим може би седма година. Когато започнахме, не знаех, че ще отнеме толкова много време и усилия. Много се надявам и много разчитам на тази първа прожекция пред зрителите“, призна Галин Стоев. „Филмът ми даде възможност да направя обяснение в любов към София. Град, към който сме привързани, който всички обичаме и мразим често.“

До него бяха талантливите млади актьори Елица Матева, Глория Петкова, Димитър Николов и Мартин Димитров, които се обединиха около мнението, че снимките на „Безкрайната градина“, в които имаха удоволствието да участват заедно с великия Никола Анастасов, за когото това беше последна роля, са представлявали „изключително и вълнуващо преживяване“.

31-ото издание на „Киномания“ стартира на 16 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК, където ще се прожектира „Безкрайната градина“.

„Безкрайната градина“ – пресконференция

Фото: Ивелин Солаков

Redaktor2 Author