Бащата на Филип Киркоров избира млади таланти у нас

Международният фестивал „Stars of the WorldAlexandra Princess Angel” се проведе за пети път в курорта „Албена“. Организатор на събитието е Арт компания „Нови звезди“.

За първи път фестивалът подкрепи изцяло кампанията на „Нови звезди“ против насилието над деца „Александра – Принцесата Ангел“. Тя е посветена на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие, която беше жестоко убита през 2014 г. Основната цел на кампанията е целогодишна работа и превенция на насилието над децата.

Фестивалът се проведе в две основни направления – Вокал и Мода.

В направление Вокал участниците на възраст от 4 до 41 години представиха своите изпълнения в номинации Световен хит, Песен на роден език, Фолклор и Мюзикъл. За първи път в световен мащаб се организира и номинация „С песните на Филип Киркоров“, посветена на петдесетгодишнината на певеца, роден във Варна. За изпълнението в тази номинация Филип Киркоров и неговият музикален директор предоставиха лично на организаторите и участниците оригиналните инструментали за песните.

Номинациите в направление Мода бяха индивидуални модели, театри на модата, както и дистанционен конкурс за фотомодели.

Фестивалната програма беше богата и интересна. Започна с Парад на нациите – всички участници облякоха своите народни носии и гордо развяха знамената на държавите си. Преминаха в тържествен парад из улиците на комплекс „Албена“, а гостите на комплекса им се възхищаваха и се снимаха с тях. Събитието продължи с представяне на делегациите в красивата зала „Атлантик“. Групите бяха подготвили и деликатеси и сувенири от своите страни, които подредиха на специални маси на държавите. В края на вечерта всички се запознаха с културата и кухнята на останалите държави, танцуваха заедно българско хоро и поставиха началото на незабравим фестивал.

На следващия ден започна конкурсната програма. Участниците бяха много талантливи и професионално подготвени. В състава на журито бяха: Бедрос Киркоров – почетен гост на Фестивала, певец, народен артист на Русия, баща на Филип Киркоров; Евгения Урсу- генерален директор на клубовете на ЮНЕСКО в Молдова; Весела Сели Райчинов – музикален продуцент, директор на международния фестивал „Кесем“ – Израел; Виктория Вагжанова – директор на имидж център „Олга“ – Украйна; Лили Ковач – директор на „Кидс модел мениджмънт“ – Унгария; Томи Йовчев – директор на международния фестивал „Кръстопът на музите“ – България. Председател на журито беше директора на Фестивала „Stars of the World – Alexandra Princess Angel” Георгина Георгиева.

16. Журито на фестивала
11. Театър на модата Олга - Украйна
12. Награда за Бедрос Киркоров за принос в развитието на българо руската култура
15. Среща с Нептун
10. Да живеят победителите - награждаване
9. Арсений Соболков - Русия Гран при на фестивала
13. Носителите на Гран при на фестивала с организаторите и бедрос Киркоров
14. Моя страна на Гала концерта
8. Виктория Манева - 16 г България Гран при на фестивала
7. Награда лично изпратена от Филип Киркоров
6.Носителите на Гран при на фестивала - Виктория Манева - България и Арсений Соболков - Русия
3. Бедрос Киркоров на Парада на нациите
4. Екскурзия във Варна
2. Парад на нациите
5. Мастер клас - Бедрос Киркоров

В програмата на конкурса беше включена Вечер на Нептун. Участниците преминаха в празничен парад в карнавални костюми до плажа на комплекса. Там срещнаха Царя на моретата Нептун. Дефилираха пред него в своите морски костюми. Вечерта беше празнична и изпълнена с танци, снимки и емоции.

В последния конкурсен ден се проведе и конкурсът „Принц и Принцеса на Фестивала“. Участниците в него се представиха в спортно-елегантни и официални тоалети. Те разказаха за себе си на няколко езика. Журито определи награди за всички участници по случай юбилея на Фестивала, като избра и носители на Гран При.

Последният ден от програмата беше най-важен. Сутринта се организира творческа среща с членовете на Международното жури. Те разказаха за своята работа и за своите фестивали и отправиха покани за участниците. С голям интерес беше посрещнат мастер класа на Бедрос Киркоров. На сцената, около пианото те слушаха важни указания за начина на пеене, за умението да подбират репертоара си и да покажат най-доброто от себе си. Великият Маестро не се пестеше – разказваше и споделяше опит. Имаше практически занятия, в които участниците във фестивала се включиха с удоволствие.

След това се проведе Гала концерта и Церемонията по награждаването. По регламент във всички номинации бяха определени носители на наградата Гран При в различните номинации. Те пяха на гала концерта и се бориха за победители на фестивала.

Наградата Гран при на фестивала спечелиха двама участника – Виктория Манева на 16 години от България и Арсений Соболков на 10 години от Русия. Те си поделиха и наградата от 1000 лева, предвидена в наградния фонд на Фестивала.

Ето и носителите на наградите Гран При в различните номинации:Арсений Соболков – Русия – номинация „Световен хит“:

Димитрина Германова – България – номинация „Световен хит“;

Преслав Кунев – България – номинация „Световен хит“;

Рафаел Бахар – Израел – номинация „Песен на роден език“;

Павел Козловски – Русия – номинация „Песен на роден език“;

Евелина Маланка – Молдова – номинация „Песен на роден език“;

Елизавета Гречаная – Украйна – номинация „Песен на роден език“;

Марина Бадева – България – номинация „Мюзикъл“;

Валерия Хохлова – България – номинация „Мюзикъл“;

Елизабет Захариева – България – номинация „С песните на Филип Киркоров“;

Виктория Манева – България – номинации „Фолклор“ и „С песните на Филип Киркоров“.

Носителите на Гран При получиха предвидените парични награди и спечелиха по 100 лева, както и дипломи, сертификати, купи, медали, подаръци, а също и юбилейния календар на Арт компания „Нови звезди“ против насилието над деца.

Носителите на златни медали в направление „С песните на Филип Киркоров“ получиха специални подаръци, изпратени и подписани лично от Филип Киркоров. Той беше подготвил специално луксозно издание на цялата си дискография за победителя във Фестивала. Подаръкът отлетя за Русия с Арсений Соболков, а Виктория Манева получи два билета за Шоуто „Я“, което ще състои на 25 септември в НДК София. Там на сцената тя ще получи своя подарък лично от великия и ненадминат Филип Киркоров.

Фестивалът премина на изключително високо ниво и участниците показаха добър професионализъм независимо от своята възраст. Почетният гост и член на журито Бедрос Киркоров изрази своето задоволство от фестивала като подчерта, че е особено щастлив, че младите хора пяха песните на Филип Киркоров.

Евгения Урсу като представител на ЮНЕСКО, награди ръководителите на „Нови звезди“ за значим принос към развитието на културата.

Фестивалът „Stars of the World – Alexandra Princess Angel” е вече традиционен. Освен че показват талантите си и получават подаръци и награди, участниците осъществяват контакти, стават приятели и отнасят от България частица от древната ни култура и традиции.

А земята на Орфей ще ги очаква традиционно всяка година в „Албена“ на морския бряг.

Снимки: ХАЙЛАЙФ

hello Author