БАЛЕТ ТОДЕС представя Шантав сън

Сюжетът на спектакъла е за един сън на летището, в чакане на полет, който ни пренася навсякъде по света. Заедно с танцьорите, зрителите ще пропътуват през Русия, Египет, Далечния Изток, Дивия Запад и много други интригуващи дестинации.

В „Шантав сън“ динамично се сменят сценарии, настроения, географски ширини и епохи. Всяка история от приказния сън е с различен емоционален заряд, костюми, осветление и музика. 

Балетът обединява в уникалната си хореография – класика, хип-хоп и модерен балет. Класата на Модерен балет номер 1 в Русия ще впечатли възрастните, а децата ще се зарадват на приказните истории и хумористични етюди. Балетът пристига в София в състав от 30 души.  Балет „Тодес“, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия е създаден през 1987 година.

Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. 2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 – е най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.

Името на балета – Тодес идва от един от най – опасните елементи във фигурното пързаляне. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др. Впечатляваща хореография, поразителен синхрон, пищни костюми, авторска музика и 30 години на върха – това е „Тодес“ 

Убедете се сами по време на новия юбилеен спектакъл “ШАНТАВ СЪН”в София, НДК, зала 1, на 29 ноември.

Деца до годишна въздраст се допускат без билетaко не заемат отделно място. Учтиво молим, родителите/ придружителите, да носят копие на акта на раждане на детето.

hello Author